Esittely

219495_10151091202037669_1600426667_o

Olen ikäni ollut koirien kanssa tekemisissä. Meillä on aina ollut kotona koiria, niin kauan kuin olen ollut, ja jo ennen minua. Isäni oli kova metsämies ja varsinkin ajokoirat olivat lähellä hänen sydäntään. Sain ensimmäisen ”oman” koiran ollessani 2-vuotias. Toivoin hevosta ja sain tiibetinspanielin, jonka ristin Charmeksi, kuuluisan ravurin mukaan.

Lisäksi meillä oli vuosien saatossa ajokoirien lisäksi jämtlanninpystykorvia, suomenpystykorva sekä lukuisia muita ”lemmikkejä”, kuten esim. ankkoja. Voidaan siis sanoa, että kasvoin tähän harrastukseen.

Ensimmäinen mäyräkoira meille tuli vuonna 1988 äitini pitkäaikaisen haaveen toteutuessa. Huugo eli ”Sanmikolan Mikromania” valloitti luonteellaan sekä monipuolisuudellaan niin, että jäin ns. koukkuun. Ja siinä koukussa ollaan edelleen.

Kennelnimeä anoin vuonna 1993 ja nimeksi tuli ilman suurempia pohtimisia Mikromanian, jonka FCI myös hyväksyi. Näin elämäni mäyräkoiran nimi kulkee mukanani vuodesta toiseen.

Pentuja meillä on harvakseltaan. Ensimmäiset syntyivät vuonna 1992 ja kaikkiaan pentueita on ollut vuoteen 2016 mennessä 13 kappaletta.

Tavoitteenani mäyräkoirien kasvatuksessa on ensisijaisesti säilyttää mäyräkoiran monipuoliset käyttöominaisuudet, ulkomuotoa, terveyttä sekä tasapainoista luonnetta unohtamatta.

Omat koirani vähintäänkin testaan eri tyyppisessä toiminnassa. Pyrin käyttämään koiriani kokeissa (lut/lume-, mejä-, vahi-, veri) koirien kykyjen ja innostuksen puitteissa. Käymme myös satunnaisesti luola- ja ajometsällä sekä sorsastamassa. Näyttelyissä käymme silloin, kun ne kalenteriin sopivat.

Kasvattejani koetan innostaa ja avustaa myös mahdollisimman monipuoliseen harrastamiseen omistajien mielenkiinnon sallimissa rajoissa.

Olen suorittanut kasvattajan peruskurssin vuonna 2007 ja jatkokurssin 2012. Lisäksi olen kouluttautunut seuraaviin toimiin:

– lut-, mejä- ja veritoimitsija
– lut, pika, veri ja mejä ylituomari

Selitykset lajilyhenteille:
lume = luolakoirien metsästyskoe
lut = luolakoirien taipumuskoe
mejä = metsästyskoirien jäljestämiskoe
vahi = vahingoittuneen hirvieläimen jäljestämiskoe
veri = mäyräkoirien ja terriereiden vesiriistakoe
pika = pienoismäyräkoirien taipumuskoe