Menetys ja katse tulevaisuuteen

Menetys ja katse tulevaisuuteen

Hippu ei sitten toipunut halvauksestaan, vaan sen tila huonontui siinä määrin, että päädyimme Ullan kanssa viimeiseen ratkaisuun. Nyt Hipun on kivuton olla. Jälkeen jäivät hienot muistot Hipusta ja sen mahtavasta persoonasta sekä Hipun ja Chicon ihanat pennut, joiden seurasta saamme toivottavasti nauttia vielä vuosia ja vuosia.

Hippu
FI KVA – L Mikromanian Onnenhippu ”Hippu”
17.7.2007 – 9.6.2014

Surullisten uutisten lisäksi meillä on onneksi kertoa mukavampiakin uutisia. Hessulle ja Vienolle syntyi 6 jälkeläistä Virstanpylvään kenneliin 6.6. Yksi pennuista jouduttiin nukuttamaan ikiuneen pahan kitalakihalkion vuoksi ja pentulaatikossa tuhisee ja kasvaa vauhdilla nyt kolme tyttöä ja kaksi poikaa. Tytöistä kaksi on väriltään ruskeita keltaisin merkein ja yksi musta punaisin merkein. Pojat ovat väriltään mustia punaisin merkein. Emä Vieno on virallisemmin FI KVA-L & M Hauenkuonon Dynasty ja yhdistelmän sukutaulua voitte kurkata tarkemmin täältä: Pentueen sukutaulu. Pennuista voittte kysellä lisää kasvattajalta, Tero Tiensuu p. 0400-727 202.

Hipun ja Chicon pennuista kolme kävi ottamassa ensi tepsutukset virallisessa näyttelyssä Pöytyällä 15.6. Paikalla olivat Talismaani, Tuhattaituri ja Talasso. Kaikki saivat EH:n eli erittäin hyvän ja mukavat, iälleen sopivat arvostelut. Kiitos pentujen kotiväki, että jaksoitte tulla ja odottaa koko pitkän päivän! Mukana näyttelyssä olivat myös Rooveri, Milli ja Muusa. Rooveri sai myös EH:n, Milli oli paras narttu 2 ja Muusa paras narttu 3 ja myös ROP-veteraani.

Meidän omat pentusuunnitelmat ovat myös edenneet ja aikataulu on tarkentunut tulevaan syksyyn/talveen. Pentujen isäehdokkaaksi valikoitui lopulta tulostensa, sukutaulunsa ja upean luonteensa vuoksi karkeakarvainen mäyräkoirauros Skogråa´s Gunvald eli Börje. Eli meille tulee nyt sitten syksyllä poikkeavasti karkeakarvaisia pentuja, koska karkeakarvaisuus on dominoiva ominaisuus yhdistettäessä karkeakarvainen ja lyhytkarvainen keskenään. Poikkeustapauksessa, mikäli karkeakarvainen yksilö kantaisi perimässään lyhytkarvaisgeeniä, voisi pentueeseen syntyä myös lyhytkarvaisia pentuja. Mutta Börje ei kanna tätä geeniä geenitestauksen perusteella, joten mahdollisesti syntyvät pennut tulevat siis olemaan kaikki karkeakarvaisia. Nämä jälkeläiset tulevat kuitenkin kaikki saamaan lyhytkarvaisgeenin emältään ja jatkossa, mikäli heitä paritetaan yhdessä lyhytkarvaisen kanssa, tulee osasta pentuja lyhytkarvaisia. Enemmän Börjestä ja tästä suunnitelmasta tulevat pennut -sivulla.