Pitkän tauon jälkeen

Pitkän tauon jälkeen

Yli vuosi sitten avasin sivut viimeksi. Turhan pitkiä nämä päivitysvälit tällä tahdilla. Ajan päivittämiseltä ovat vieneet työ ja yhdistystoimintaan liittyvät toimet. Myös ns. kotiarkielämä vie luonnollisestikin aikansa.

Vuoden aikana on tapahtunut paljon. Millin pennut syntyivät sitten silloin heinäkuussa 2015. Päivä viimeisimmän päivityksen jälkeen eli 23.7. Pennut syntyivät keisarinleikkauksella, ruskea keltaisin merkein poika ja musta punaisin merkein tyttö. Molemmat pennut olivat pontevia syntymästään saakka. Kovasti odotettu musta tyttö jäi luonnollisestikin kotiin ja poika muutti ennestään tuttuun perheeseen lähistölle Lahteen.

Nyytti ja Unski

Mikromanian Unelma ”Nyytti” ja Mikromanian Uniikki ”Unski”

Vuoden aikana Nyytistä on kasvanut jo iso tyttö. Ehdimme viime talvena käydä kokeilemassa jänön ajoakin tammi-helmikuussa ja lupaavan oloinen oli alku. Tuleva syksy näyttänee onko tytöstä toivotuksi ajuriksia vai jääkö sellainen yhä haaveeksi. Odotuksia on 🙂

Tämän vuoden aikana jouduimme etsimään sijoituksessa olleelle Martta tyttöselle uuden kodin. Tästä johtuen Marttaa ei enää löydy kohdasta Omat koirat. Uusi koti löytyi ja Martta on kotiutunut hyvin.

Näyttelyrintamalla vuosi 2016 on ollut hyvä. Milli on puhjennut kukkaan 🙂 Maaliskuussa kävimme Riikassa kansainvälisessä tuplanäyttelyssä ja molempina päivinä Milli sai CACIBIn, ollen lauantaina ROP ja sijoittui vielä ryhmässä kolmanneksi. Sunnuntaina Milli oli VSP. Reissu oli todella hieno, sillä odotukset eivät todellakaan olleet noin korkealla. Toiveita tietysti oli, että jos edes toisena päivänä onnistaisi, mutta vieläpä molempina 🙂 Kuluneen kevään ja kesän aikana Milli on osallistunut vielä kahteen näyttelyyn. Helsinkiin toukokuussa ja Ouluun heinäkuussa. Molemmissa Milli oli ROP ja sijoitukset tulivat myös ryhmissä. Helsingissä neljäs ja Oulussa toinen. Millillä on nyt kasassa kansainväliseen valioarvoon sekä  myös kansainväliseen näyttelyvalioarvoon oikeuttavat CACIBit. Kunhan ehtisin nuo tittelit jossain vaiheessa vaan anomaan. Vahvistuksia näistä 2016 saaduista CACIBeista ei ole vielä FCI.ltä tullut.

Milli ROP Riika 19.3.2016. Kuva: Ieva Fedčenko

Milli ROP Riika 19.3.2016.
Kuva: Ieva Fedčenko

Milli RYP 3 Riika 19.3.2016.

Milli RYP 3 Riika 19.3.2016.

Milli VSP Riika 20.3.2016. Kuva: Ieva Fedčenko

Milli VSP Riika 20.3.2016.
Kuva: Ieva Fedčenko

Kokeissa emme ole juurikaan käyneet ja se vähä mitä olemme käyneet ei suuria hehkutuksia saa aikaiseksi 🙂 Millin kanssa kävimme pitkästä aikaa vesiriistakokeessa. Tulos oli pyöreä 0, koska neiti ei halunnut uimaan tyhjään veteen ja lisäksi kokeilimme ensimmäsitä kertaa laahausjälkeä vapaana. Ei tullut lintu metsästä. Eli nolla pistettä siitäkin osuudesta. Noudosta napsahti sitten 10 p. Se kun neidiltä meni kerrankin todella hienosti putkeen. Jatkamme siis noita treenailuja, etenkin tuon laahausjäljen suhteen. Milli on tänä kesänä ensimmäistä kertaa alkanut kantamaan lintua kuivalla maalla, joten mahdotonta se laahausjäljen suorittaminen ei vapaana ole.

Nyyttikin avasi koeuran mejä-kokeessa. Ei mennyt putkeen sekään 🙂 Nolla tuloshan sieltä tuli. Treeniä täytyy jatkaa, mutta voi hyvinkin olla, että tulevan metsästyskauden ja jänispuuhien jälkeen tuo mejä-jälki voi olla aika haastavaa 🙂