Sataa sataa ropisee….

Sataa sataa ropisee….

Niin loppui helteet ja kesäkin on kääntynyt kohti syksyä. Paljon on kesällä reissuttu ja touhuttu ja tulostakin on sieltä täältä tullut, mikäs sen mukavampaa.

Muusan kanssa on kisailtu vesiriistakokeissa ja Muusa on kyllä osoittanut osaavansa sen homman. Kesä – elokuun aikana olemme käyneet neljässä kokeessa ja kaikista tuloksena on tullut ykköstulos, yhdestä kokeesta tuloksena oli VERI 1, 27 pistettä, mikä on Muusan paras tulos tähän mennessä. Vapaana jäljestäminenkin on tänä kesänä sujunut kohtuullisesti. Pientä viivyttelyä linnun tuonnissa loppumetreillä on, vieraat tyypit jäljen päässä eivät herätä Muusan luottamusta ja sen mielestä lintu olisi ehkä kuitenkin ollut paras piilottaa metsään, mutta kun emäntä sen itselleen aina vaati niin eihän siinä muukaan ole auttanut 🙂 Mutta ylpeä olen mummelista, kun se tuota työtä niin hyvin tekee ja nauttii tehdessään.

Pomarkun mäyräkoirien VERI-rotumestaruus kokeessa sijoituimme kolmanneksi ja olimme näin ollen varakoirana rotujen väliseen mestaruuskokeeseen, mikäli kahdelle ensimmäiselle tulisi esteitä. Mestari valitettavasti sairastui ja meille tulikin sitten kutsu Kuopioon elokuun 16. päivä. Kisasimme tosi kovatasoisessa seurassa ja tulimme lopulta viidensiksi tuloksella VERI 1, 24 p. Koiria kokeessa oli kaikkiaan kuusi. Ohessa muutama otos Muusan tyylinäytteistä linnun noudossa jäljellä ja vedestä, kiitos kuvaajille!

Muusa veri rm 2014

Muusa – rotujen välinen mestaruuskoe Kuopio 16.8.2014. Kuva Liisa Laukkanen

Muusa Pomarkku

Muusa – Pomarkun vesiriistakoe 2014 – Kuva Kynäsjoen Eräpalvelu

Muusan Pomarkku_Johan Axelsson

Muusa – Pomarkku 2014 Kuva Johan Axelsson

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Millikin pääsi osallistumaan heinäkuun lopussa vesiriistakokeeseen, kun juoksut viimein loppuivat. Juoksut – joiden piti alkaa vasta elokuussa…. Starttasimme Janakkalassa 30.7. ja viimein se onnistuminen Millinkin kanssa tuli! Eli kolmas ykkönen pistemäärällä 23 pistettä ja samalla Millistä tuli Suomen vesiriistakäyttövalio eli FI KVA-V. Kyllä mamma oli ja on tytöstä ylpeä! 🙂

Millin juoksut tosiaan alkoivat reilun kuukauden odotettua aikaisemmin ja pentusuunnitelmammekin sen seurauksena lykkäytyivät tulevaan talveen. Asiasta tarkemmin tulevat pennut – sivulla.

Hipun pennut ovat pyörähtäneet kesän aikana muutaman kerran näyttelyissä ja ovat saaneet hyvää treeniä tulevaan. Tuloksena on ollut EH:ta ja välillä ERI:kin, mutta nuoriso on vielä sen verran kehitysvaiheessa, että katsellaan mitä heistä vielä kasvaakaan. Kiitos kasvattaien omistajille, että olette olleet innokkaina harrastamassa!

Eppu, Hipun poika, ei ole ollut ihan onnekas tänä kesänä. Ei ole tiedossa oliko poika satuttanut itsensä tai mitä oli tapahtunut, mutta poika kipuili jollain tavoin selän / takapään alueelta heinäkuun aikana. Eppua pidettiin varmuuden vuoksi viikon verran levossa, mutta viimeisimmän tiedon mukaan poika on nyt kunnossa.

Martta käväisi meillä tuossa kesän aikana vierailulla ja mukava luonteinen neiti tuntuu olevan. Syksyllä koetetaan käydä kurkkaamassa mitä neiti tuumaa ketusta. Jos vaikka sillä kyläreissulla onnistuisi kuvienkin ottaminen tytöstä. Se ei tunnu olevan niitä helpoimpia kuvattavia ei 🙂 Ulla on kuitenkin saanut jokusen kuvan kotioloissa otettua, joten tässä tytöstä pari otosta.

Martan pää Martta kesä 2014