Vieraat tulivat, olivat ja lähtivät

Vieraat tulivat, olivat ja lähtivät

Hessun oli meillä kylässä sellaisen pari viikkoa ja ehdimme vähän harrastamaankin pojan täällä ollessa. Yhtenä päivänä kävimme katsomassa, josko olisi löynyt jänistä ajettavaksi ja pataan laitettavaksi. Ei löytynyt, mutta poika sai juosta Milli siskonsa kanssa ihan kiitettävästi.

Hessu starttasi myös elämänsä ensimmäisessä ajokokeessa ensimmäisenä Mikromanian kasvattina koskaan. Harmiksemme meille sitten sattui se ehkä päivistä huonoin mahdollinen, Eino – myrksy päivä. Ja olihan siinä erilainen tunnelma olla metsässä, kun puut huojuivat hurjasti ja tuuli soitti omia melodioitaan kovalla voluumilla. Hessu teki sen minkä pystyi haastavassa kelissä, maan ollessa musta ja jänöjen kuulemma jo valkoisia. Etsi hyvin kuitenkaan löytämättä ajettavaa. Eli tulosta eikä ajoa tällä kertaa saatu, mutta emme anna tämän lannistaa vaan yritämme joku kerta uudestaan.

Kävimme katsomassa myös kettua putkitreeneissä ja tuntuihan tuokin homma Hessulta sujuvan ihan mukavasti. Katsotaan jos keväällä vaikka kokeilisi taas niitäkin kokeita pidemmän tauon jälkeen.

Hessu pärjäsi tyttöjen kanssa oikein hyvin.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ja osasi muutoinkin olla kuin kotonaan 🙂

 

Hessun lähdettyä kotiinsa meille saapui toinen vieras, Martta tyttönen. Martta toi aikamoista vipinää ja säpinää taloon viikon ajaksi. Milli otti tulokkaan nopeasti vastaan ja tuntui nauttivan leikkiseurasta. Muusan vastaanotto ei ollut ihan niin lämminhenkinen, mutta parissa päivässä sekin hyväksyi vieraan ja tuntui ottavan sen ihan täysin porukkaan mukaan. Mikä olikin hyvä, sillä Martta tuntui tarvitsevan vanhemman koiran kuria ja opastavaa asennetta aika ajoin. Sen verran tuittupäinen neiti tuntui ja tuntuu olevan. Mutta toivotaan, että järki tavoittaa pään joskus eikä turhaa uhoamista isommilleen ja vanhemmilleen tulisi tehtyä kovin usein.

Martta vaikutti mukavalta pennulta ja luonteeltaan hyvin reippaalta. Yhtenä päivänä se oli mukana metsällä ja tutki kiinnostuneena ja innostuneena metsän hajuja. Pienet kivikot ja risukot eivät nuorta neitoa tuntuneet haittaavan yhtään mikä on hyvä merkki.

Martta sopeutui hyvin ja unet otettiin pääsääntöisesti Millin
sekä Muusan vieressä.

Ja hyvin siinä nukuttikin.