Yötöntä yötä ja kuulumisia laidasta laitaan

Yötöntä yötä ja kuulumisia laidasta laitaan

Päivitysvälit tuppaavat venymään, kiirettä tuntuu piisaavan niin töissä kuin vapaa-ajallakin. Ja paljon on tapahtunutkin tässä kevään ja alkukesän kuluessa.

Kevättalven aikana ei tullut käytyä tyttöjen kanssa juuri missään, mutta itse vietin yhden viikonlopun Mejä- ylituomarikurssilla (metsästyskoirien jäljestämiskoe) ja pääsin kurssista läpi. Nyt edessä ovat vielä harjoittelut ja koearvostelut lajin parissa, mutta jospa sitten joku päivä taskussa on myös sitten tuon lajin ylituomarin oikeudet.

Milli päätti sitten aloitella juoksunsa reilun kuukauden etuajassa, tuossa toukokuun puolella ja se aiheutti pientä säpinää meidän ja Millin sulhon perheen elämään. Börje oli lähdössä emäntänsä kanssa reissuun juurikin lähellä Millin oletettuja tärppipäiviä ja tässä oli pientä jännitysmomementtia, että onnistuuko tämä nyt tälläkään kertaa. Mutta nyt se onnistui! Ajoitus meni kuin menikin kaikin puolin nappiin, astutus onnistui ja nyt meille ihan oikeasti on tulossa pentuja heinäkuun puolen välin tienoilla. Milli ultarattiin kuluneella viikolla ja masussa näkyi 3 pentua. Nyt vaan täytyy vielä jännittää loppuun asti ja toivoa, että kaikki menee hyvin eikä mitään ikävää tule eteen. Huokaisen oikeasti vasta sitten, kun pennut syntyvät elävinä ja terveinä ja tuntuvat olevan kaikin puolin elinvoimaisia 🙂 Lisätietoja tulevista pennuista Tulevat pentueet -sivulla.

Toukokuun lopussa kävimme porukalla Millin, Hessun ja Eevan kanssa Ruotsissa näyttelyssä ja reissu ei onneksi mennyt ainakaan ihan hukkaan, vaikkei aivan täysosumaa tällä kertaa tullut. Hessu sai arvosanan erinomainen, muttei muuta tällä kertaa eli Hessulla valkoisen ruusukkeen jahti vielä jatkuu. Milli vuorostaan miellytti tuomaria niin paljon, että Milli oli paras narttu saaden sen tavoitellut valkoisen ruusukkeen eli CACIBin ja oli vielä lopulta rotunsa paras. Nyt Millillä on kasassa kansainväliseen muotovalioon vaadittavat tulokset ja kunhan tuo viimeisin CACIB vahvistetaan voimme anoa tytölle kansainvälisen muotovalion arvoa 🙂

Otimme osaa myös Iitin ryhmänäyttelyyn 13.6. missä Milli oli lopulta paras narttu 3. Molempien näyttelyjen arvostelut löytyvät Millin omalta näyttelyt-sivulta.

Rooveri -poika käväisi kesäkuun alussa luonnetestissä ja käsityksemme Rompun hyvästä ja mukavasta luonteesta sai nyt vielä lajin ylituomareidenkin vahvistuksen 🙂 Rooverin tulos oli + 190 p. kaikkien osa-alueiden ollessa plussan puolella.

Olemme saaneet myös surullisia uutisia tähän kesän alkuun. Muusan viimeisin elossa oleva sisko jouduttiin nukuttamaan 10.6. Sirulta oli löytynyt kasvain mahalaukun suulta eikä vaihtoehtoja enää ollut. Osanottomme ja kiitokset Sirun perheelle kaikista kuluneista vuosista, jotka Siru sai kansanne elää rakastettuna perheenjäsenenä.